Over ons

In 2018 is de naam Golden Rhino ontstaan. Vanuit een groep mensen kwam het idee om meer te doen voor de bescherming van de neushoorn. Bij een safari aan het einde van de dag wordt er altijd een ‘sun downer’ gedaan. Zo wordt er stil gestaan bij de dag die geweest is en natuurlijk genieten van de mooie zonsondergang. Hier worden meerdere soorten drankjes geschonken, waaronder een gin & tonic. Dit is een iconisch drankje voor een ‘sun downer’. Via deze manier is de Golden Rhino gin ontstaan. Een heerlijke gin waar van genoten kan worden tijdens een ‘sun downer’, maar waar ook uiteindelijk geld mee ingezameld kan met de verkoop van flessen gin. Sinds 2022 is Golden Rhino ook in Europa begonnen met de Golden Rhino gin, maar al snel is de Golden Rhino Blond aan het assortiment toegevoegd. Hoe meer producten we kunnen verkopen om geld in te zamelen, hoe beter we de neushoorn kunnen beschermen.

De naam Golden Rhino komt van de locatie waar Mapesu Private Game Reserve ligt. Mapesu ligt in het noorden van Zuid-Afrika, bij de grens tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe, en tegen Mapungubwe National Park aan. Mapungubwe National Park was lang geleden ‘The Kingdom of Mapungubwe’, het eerste koninkrijk van zuidelijk Afrika. Een mooi gebied waar nog veel muurbeschildering van die tijd te vinden zijn en het gevoel van Afrika echt te voelen is. 

In het graf van de eerste koning die ‘The Kingdom of Mapungubwe’ geheerst heeft, is een gouden neushoorn beeld gevonden. Daarom is het een mooi symbool om de gouden neushoorn van die tijd te behouden als een symbool van conservatie van natuur en dieren. Met de gedachte aan de eerste koning van het eerste koninkrijk van zuidelijk Afrika, willen wij de neushoorn en andere bedreigde diersoorten beschermen. 

Bescherming van neushoorns en andere bedreigde diersoorten. Golden Rhino creëert sterke dranken en likeuren om de aandacht te vestigen op en initiatieven te nemen voor de bescherming van neushoorns en andere bedreigde diersoorten. 

100% van de opbrengst is bestemd voor de Shared Universe Foundation en maakt het mogelijk de inspanningen voor natuurbehoud voort te zetten en te ondersteunen. In de afgelopen decennia heeft stroperij en habitat verlies de populatie van de neushoorn met 60% doen afnemen. Zonder bescherming zal de volgende generatie niet het voorrecht hebben om een ontmoeting met een wilde neushoorn mee te maken – daarom is bescherming van hen van groot belang!

Bestel nu en help mee met de bescherming van deze mooie dieren!

Koop nu