Over ons

Welkom bij Golden Rhino!

Wij zijn ontstaan uit een groep mensen die zich wilden inzetten voor de bescherming van de neushoorn. Tijdens een middag safari realiseerden wij ons dat een ‘sun downer’, een moment om van de natuur te genieten, niet compleet zou zijn zonder een gin & tonic. En zo ontstond de Golden Rhino Gin, een iconisch drankje dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook bijdraagt aan het behoud van de neushoorn.

Onze naam, Golden Rhino, is ge├»nspireerd door de locatie van Mapesu Private Game Reserve. Dit gebied ligt in het noorden van Zuid-Afrika, bij de grens tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe, en grenst aan het Mapungubwe National Park. Hier bevond zich ooit ‘The Kingdom of Mapungubwe’, het eerste koninkrijk van Zuidelijk Afrika. In het graf van de eerste koning werd een gouden neushoorn beeld gevonden, een symbool van de conservatie van natuur en dieren. Met deze gedachte willen wij ons inzetten voor de bescherming van de neushoorn en andere bedreigde diersoorten.

Bescherming van de neushoorn is essentieel, aangezien 60% van de populatie is verdwenen, voornamelijk door stroperij. Golden Rhino zet zich in voor het behoud van deze prachtige dieren en hun leefomgeving. Wij zijn begonnen met de Golden Rhino Gin, maar zijn inmiddels uitgegroeid naar een Golden Rhino Blond en Golden Rhino Tripel. En 100% van onze winst gaat naar de bescherming van de neushoorn en andere bedreigde diersoorten.

Wij nodigen u uit om deel uit te maken van onze inspanningen voor natuurbehoud. Geniet van onze heerlijke drankjes en steun onze missie om de neushoorn en andere bedreigde diersoorten te beschermen. Samen kunnen we een verschil maken.

Koop nu